Yahoo Search Búsqueda en la Web

Resultado de búsqueda

  1. Marie Curie is haar hele leven zonder enige bescherming blootgesteld aan radioactiviteit. Ze sterft op 4 juli 1934 aan de gevolgen van een beenmergziekte. Op 20 april 1995, op verzoek van de Franse president François Mitterrand, wordt de as van Pierre en Marie Curie overgebracht naar het Panthéon. "Het leven is niet gemakkelijk, voor niemand.

  2. De geniale wetenschapster en onvermoeibare onderzoekster Marie Curie heeft in twee verschillende disciplines een Nobelprijs gewonnen. Haar onderzoek naar radioactiviteit betekende een doorbraak voor de wetenschap en de geneeskunde. Tot op vandaag is Marie Curie een voorbeeld voor jonge wetenschappers.

  3. Innovatie in nucleaire geneeskunde. Ook in de nucleaire geneeskunde zorgen ambitieuze en innovatieve onderzoeksprojecten nog elke dag voor revolutionaire doorbraken. Radioactiviteit inzetten voor medische doeleinden gebeurt al sinds Marie Curie, maar vandaag is het onderzoeksdomein in volle ontwikkeling. We zetten de grootste innovaties voor u ...

  4. 29 de oct. de 2024 · Alles op een rijtje. Het Belgisch Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in verschillende toepassingen van kerntechnologie. Ontdek de Belgische nucleaire sector in al zijn veelzijdigheid!

  5. Nog steeds gebruiken wetenschappers de nalatenschap van Marie Curie in hun eigen onderzoeksdomeinen en delen ze haar passie voor wetenschap en vooruitgang. Zo ook de Belgische natuurkundige Seth Moortgat, experimenteel deeltjesfysicus bij CERN, het Europees Centrum voor Nucleair Onderzoek in Genève.

  6. Nog steeds gebruiken innovatieve wetenschappers de nalatenschap van Marie Skłodowska-Curie in hun eigen onderzoeksdomein, en delen ze haar passie voor wetenschap en vooruitgang. Ine Bruyninckx, procesingenieur bij Belgoprocess, ontwikkelde met de PRIME-installatie een toepassing om harsafval te reduceren.

  7. www.nucleairforum.be › dit-doet-het-nucleair-forumDit doet het Nucleair Forum

    Het Belgisch Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die in België actief zijn in de verschillende toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek.

  8. Eén van de meest gekende toepassingen van kerntechnologie, is de opwekking van energie door het splijten van atomen ("kernfissie" of "kernsplijting"). De energie die hierbij vrijkomt, wordt "kernenergie" genoemd. Meestal wordt kernenergie gebruikt om elektriciteit te produceren. Inleiding. In het kort. Topics over kernenergie.

  9. Zonder deze toevallige wetenschappelijke ontdekking zou een groot deel van de moderne geneeskunde niet bestaan hebben! Het was namelijk op basis van deze ontdekking van de röntgenstralen en die van radioactiviteit door Becquerel in 1896 dat Marie en Pierre Curie hun experimenten uitvoerden, die de eerste stappen van nucleaire geneeskunde vormden.

  10. In 2009 gaf de Britse regering groen licht voor de opstart van het NAMRC. Het centrum onderscheidt zich door zijn kennis te delen, en door zijn grote expertise en uitgebreide praktijkervaring met diverse nucleaire technologieën en toepassingen.

  1. Otras búsquedas realizadas